Menager ¯u¿lowy
Administrator
Hogenxd:Dzieñ Dobry.Czy móg³bym przeprowadziæ z Panem wywiad?
Limited:Witam.Tak Oczywi¶cie.
H:Co s±dzi Pan o dzisiejszym meczu sparingowym z Uni± Leszno?
L:Na torze nie by³o zbyt wielu emocji tak od 5 biegu kiedy to mój zespó³ w koñcu wyszed³ na prowadzenie , ale te¿ nie wolno zapomnieæ ¿e w zespole Unii zabrak³o ich lidera czyli Andreasa Jonssona.Zreszt± by³ego zawodnika Falubazu.
H:Dzi¶ zaskoczy³ kibiców Richard Speiser.M³ody zawodnik z Niemiec pokaza³ siê z wy¶mienitej strony.Co Pan o nim s±dzi?Czy zobacz± go kibice na Wroc³awskiej w meczu z Apatorem Toruñ?
L:Rzeczywi¶cie Richard pojecha³ fenomenalnie w tym sparingu zreszt± w poprzednim meczu sparingowym z Uni± te¿ dobrze pojecha³ tylko,¿e wtedy zdarzy³y mu siê dwa pechowe biegi ,za to w tym meczu pojecha³ w³a¶ciwie bezb³êdnie i na 100%(chyba ¿e by co¶ nieprzewidywanego mu siê sta³o co raczej jest ma³o prawdopodobne) kibice zobacz± go w meczu przy ulicy Wroc³awskiej z Apatorem Toruñ
H:Kto Pana zdaniem ma szanse na Mistrza Polski?
L:Wed³ug mnie szanse na mistrza maj± 3-4 zespo³y w tym gronie zalicza³bym mój Falubaz,który dokona³ przed sezonem kilku wzmocnieñ,a oprócz Falubazu zalicza³bym do tego grona W³ókniarz Czêstochowa który siê te¿ wzmocni³, mimo du¿ych os³abieñ Uniê Leszno i Caelum Stal Gorzów Wlkp.
H:Ostatnio wymiana Unii Leszno oraz Pana zespo³u.Czy te wzmocnienia pomog±?Tak¿e ostatno doszed³ do Pana zespo³u Mateusz Szostek oraz Micha³ Oneszko ,którzy maj± byæ rezerwowymi ,czy te¿ Pan ich wykupi³ ,aby chocia¿ jeden z nich regularnie wystêpowa³ w meczach ligowych?
L:Wzmocnienia z wymiany na linii mój zespó³ - Unia Leszno na pewno bardzo nam pomog± w walce o Mistrzostwo Polski.Z dwójki Mateusz Szostek, Micha³ Oneszko szanse na reguralne wystêpy ma ten drugi który bêdzie siê wymienia³ w danym meczu miejscem w sk³adzie z Richardem Speiserem.
A Mateusz w jakim¶ meczu ligowym napewno dostanie szansê.
H:A co Pan powie o swoich juniorach?Pewnym miejsca w sk³adzie jest Patryk Dudek.
L:Tak Patryk Dudek jest pewny miejsca w sk³adzie Falubazu na mecze ligowe,a kto bêdzie partnerem Patryka bêdzie gor±co omawiane przez sztab szkoleniowy przed ka¿dym meczem
H:Dziêkujê za wywiad.¯yczê powodzenia.
L:Ja równie¿.